Home O DRUŠTVU

O DRUŠTVU

Društvo je bilo ustanovljeno 20. 10. 2005. Ustanovni člani in članice smo se že pred ustanovitvijo samostojnega društva več let ukvarjali z reševanjem. Po ustanovitvi smo se včlanili v Kinološko zvezo Slovenije, katere člani smo od 1. 1. 2006.

Kot že ime pove, je primarna dejavnost društva šolanje reševalnih psov in njihovih vodnikov. Z reševanjem se ukvarja veliko članov in članic v društvu.

Takšno šolanje je dolgotrajen proces, vseeno pa vedno več “mladih” vztraja, na ta način pa imajo zelo dobre možnosti postati vodniki reševalnih psov. Na ta način se odpirajo vrata sodelovanju v enotah na lokalnem in državnem nivoju ter seveda v iskalnih akcijah. V društvu imamo vodnike, ki so se udeležili zelo odmevnih iskalnih akcij ob potresih v Turčiji in na Sumatri, v Logu pod Mangartom, v rudniku Zagorje – Hrastnik, kjer so bili zasuti rudarji ter mnogih iskalnih akcij za pogrešanimi osebami v gozdovih po Sloveniji. Vsak vodnik reševalnega psa si želi enkrat v pasjem življenju najti pogrešano osebo ali pa vsaj sodelovati v akciji, kjer osebo najde kateri izmed ostalih vodnikov. Takšna dejavnost postane za marsikoga način življenja.

Šolanje reševalnih psov se že dolgo vrsto let izvaja z načinom pozitivne motivacije. Zaradi uspehov pri takšnem načinu šolanja in primernosti le-tega za vse ljudi, ki se želijo ukvarjati s psi, smo se v društvu odločili, da bomo tak način šolanja ponudili tudi v mali šoli, osnovnem tečaju, tečaju rally obedience in tečaju trikcev. Število udeležencev tečajev se ves čas povečuje, odziv tistih, ki pa so tečaj že opravili, je zelo pozitiven. Zaradi tega smo še posebej veseli.

V društvu dajemo veliko poudarka druženju in želimo tudi po končanem šolanju ohranjati stike z udeleženci tečajev. V primeru, da ostajajo člani društva jim ponujamo možnost brezplačnih “ponavljalnih” ur in jih vabimo na redna letna predavanja o veterinarski prvi pomoči.

Člani društva, predvsem pa člani enote reševalnih psov, imamo poleg šolanja in sodelovanja na reševalnih vajah veliko ostalih aktivnosti, kot so predstavitve dejavnosti po šolah in vrtcih, sodelovanje na prireditvah v organizaciji Izpostave za zaščito in reševanje Celje, sodelovanje na treningih na raznih lokacijah po Sloveniji in še bi lahko našteval. Člani enote reševalnih psov se enkrat letno v pomladanskem času dobimo na večdnevnem taboru v Logarski dolini, kjer vadimo iskanje v lavinah in gozdovih, ki so tam še posebej primerni za takšno vadbo.

V začetku leta 2010 smo uspeli priti do trajne rešitve glede uporabe poligona. V prihodnjih letih ga bomo uredili tako, da bo primeren za večino vrst šolanja ne glede na letni čas in vremenske razmere. Na to smo vsi zelo ponosni.

Društvo ima od 10. 12. 2007 status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zaščite in reševanja.

Torej, če radi prosti čas preživljate s svojim psom in s tem skušate biti še koristni, potem je pravi čas, da se nam pridružite v Kinološkem društvu reševalnih psov Celje!

Pridružite se nam!

Miloš Kužner

Predsednik društva

milos.kuzner@kdrp-celje.si

031 603 934

Eva Gologranc

Podpredsednica in tajnica

eva.gologranc@kdrp-celje.si

031 563 993

Tamara Jager

Vodja šolanja

tamara.jager@kdrp-celje.si

041 299 702

Maja Gošnjak

Blagajnik

maja.gosnjak@kdrp-celje.si

Ostali člani upravnega odbora:

Tomaž Hojnik

POSTANITE REŠEVALEC

Ali želite vez s svojim psom ojačati? Ali želite vašega psa zaposliti s kakšno aktivnostjo? Si želite imeti delovnega psa, ki bo reševal življenja?