Osnovna šola je nadgradnja male šole v smislu podaljševanja posameznih vaj kljub različnim motečim dejavnikom. Psi se naučijo preprostih osnovnih vaj poslušnosti kot so vodenje na povodcu, sedi, prostor, odpoklic, odlaganje in obnašanje psa v skupini ljudi, zraven tega pa so deležni izdatne socializacije tako med drugimi psi kot med ljudmi. Vse vaje delamo s pomočjo hrane, igrače in pozitivne motivacije. Tečaj je priprava za pristop k izpitu za psa spremljevalca po Pravilniku Kinološke zveze Slovenije.  Starostna omejitev za pristop k izpitu A je 12 mesecev, za izpit B-Bh pa 14 mesecev.

  • ohranjanje dobre komunikacije in navezave med psom in vodnikom
  • 20 srečanj po 1 uro
  • 4 sprehodi v urbanem okolju
  • Izpit A

Izpit A vsebuje osnovne vaje poslušnosti (sedi, prostor, poleg, odlaganje…) s psom na povodcu, ki se izvajajo na poligonu. Opravljanje izpita na koncu ni obvezno.

  • Izpit B-Bh

Izpit B-Bh obsega izpit za psa spremljevalca in strokovni izpit za vodnika psa spremljevalca. Program B-Bh vsebuje osnovne vaje poslušnosti (sedi, prostor, poleg, odlaganje…) s psom na in brez povodca, prikaz praktične poslušnosti v urbanem okolju ter teoretični izpit za vodnika. V kolikor pes in vodnik do konca tečaja ne osvojita zadovoljivega znanja ali pes ni dovolj star, lahko opravljata izpit A. Opravljanje izpitov je neobvezno.

2x tedensko (20 terminov) – 170 €

PODATKI VODNIKA

  • PODATKI PSA

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Polja označena z * so obvezna

S strinjanjem pogojev potrjujem, da bom plačal-a višino zneska tečaja, ki se ga bom udeležil-a in ne bom zahteval-a povračila denarja v primeru neuspelega rezultata šolanja.
S podpisom potrjujem verodostojnost zgoraj navedenih podatkov. Seznanjen-a sem, da se na lastno odgovornost udeležujem tečaja in sem odgovoren-a za psa in za morebitno škodo, ki bi jo moj pes povzročil.
Izjavljam, da pes/psica, s katerim bom obiskoval šolanje, ni vpisan v register nevarnih psov in ni v postopku vpisa v register.
Podpisani dovoljujem Kinološkem društvu reševalnih psov Celje uporabo mojih osebnih podatkov (Ur. list RS 94/07ZVOP) za vodenje evidenc kandidatov za šolanje in s tem povezanih aktivnosti.