Iskalna akcija „Šumik“

Iskalna akcija „Šumik“

Iskalna akcija "ŠUMIK"

V nedeljo, 19.6.2016, smo se člani OE za Štajersko, Koroško in Pomurje, šest iz Kinološkega društva reševalnih psov Celje in dva iz Kinološkega društva zgornjesavinjske doline odzvali vabilu na sodelovanje v iskalni akciji za dvema že dlje časa pogrešanima osebama na območju okolice Koče na Šumiku na Pohorju.

Na iskalni akciji se je zbralo približno skupno približno 100 pripadnikov; poleg nas še pripradniki Policije, gasilcev, lovcev, Gorske reševalne zveze Slovenije in REPS-a. Pregledali smo območje, ki so ga določili pripadniki Policije glede na že v preteklosti pregledana območja in predvidevanja, kje bi se lahko pogrešani osebi nahajali.

Iskanje je potekalo v „strelcih“, v naši skupini nas je bilo 21, s tem da smo bili vodniki reševalnih psov razporejeni na razdalji približno 60m, vmes pa so bili policisti, lovci in gasilci. Območje smo pregledali v približno treh urah, a pogrešanih oseb nismo našli. Podobno je bilo tudi na območjih, ki so jih pregledovale ostale ekipe. Tudi oni pri najdbi niso bili uspešni.

Udeleženci: KDRPCe: Miloš Kužner, Nevenka Štor, Sari Jagarinec, Sebastijan Strašek, Maja Ptičar, Dejan Sakulac; KD Zgornjesavinjske doline: Urška Plesnik, Mirko Žirovnik, policisti Policijske uprave Maribor, lovci, gasilci, pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, člani REPS-a