Otrok in pes – III. osnovna šola Celje

Otrok in pes – III. osnovna šola Celje

„Bomo kasneje božali kužke“, reče Tamara gruči otrok, ki so se zapodili v Tio in Lajko.

To se vedno zgodi, ko predstavljamo reševalne pse in pravilen pristop psu po osnovnih šolah in vrtcih. Jah, psi so zakon in seveda razumemo neustavljivo željo po čohanju psa. S Tamaro sva se udeležila predavanja o pravilnem pristopu psu. Pravilen pristop psu je rahlo zanemarjen del vzgoje otrok in lahko le pohvalimo III. osnovno šolo, ki se je odločila, da bo rešila ta problem s povabilom kinologov medse, da se pouči človeške mladiče o pravilnem sobivanju s psi.

Najprej sva na hitro predstavila delo in šolanje reševalnih psov. Nato sva se skoncentrirala na pravilen pristop psu in pravilni oskrbi psov.

Začela sva s osnovnimi vprašanji. Kako se skrbi za psa? Kaj mora vzgojen in šolan pes znati? Bila sva prijetno presenečena, da so otroci dejansko že v veliki meri poučeni o vzgoji.

Nato je prišel praktičen del. Otroci so najprej vprašali za dovoljenje, če lahko božajo psa. Nato so se predstavili psu (t.j. ga niso presenetili in niso silili v psa). Ko je pes, dal signal, da si želi interakcije z otrokom, ga je otrok pobožal.

Otroci so opravili teoretični in praktični izpit z odliko. 😀